Planera din skatt

Planera din skatt med hjälp av våra specialister

Tjäna på att planera och reglera

För att kunna planera din skatt är det viktigt att känna till vilka regler och lagar som gäller och hur de olika metoderna kan användas på ett ansvarsfullt sätt. Inte bara av skatteskäl är det viktigt att fundera igenom hur företagsstrukturen ska se ut och hur man skyddar det kapital som byggs upp över tid. Ska till exempel verksamheten drivas i ett dotterbolag för att begränsa riskerna och hur säkerställer man framtida pension till företagaren? Det är exempel på viktiga frågor. När verksamhet drivs i koncerner dyker andra skattefrågor upp som exempelvis koncernbidrag som gör det möjligt att flytta vinster mellan företag om olika krav är uppfyllda.

Det är också viktigt att planera för att reglera skatten över tid. Under goda år kan företaget skjuta upp beskattning till senare år när det kanske inte går lika bra eller ska göra investeringar och på så sätt bygga upp en buffert. Denna möjlighet har särskilt stor betydelse för enskilda firmor och handelsbolag som ägs av fysiska person där inkomstbeskattningen är progressiv. Ett annat exempel är möjligheten att göra direktavdrag när du gör inventarieköp som ligger under ett halvt basbelopp. Du kan alltså då få skattekrediten direkt vilket kan bidra till att möjliggöra investeringen.

Exempel på verktyg

Våra andra tjänster

Redovisning & Lön


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Revision


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Bokslut & Årsredovisning


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Skatt & Rådgivning


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Våra kunder tycker till

Joakim Larsson

"Jag trodde verkligen att digitala kvitton och appar skulle vara jobbigt. Det visade sig vara otroligt enkelt och nu har jag mer tid över till min verksamhet"

Ingrid Bergman

”LR är min egen ekonomiavdelning. Vårt samarbete gör att jag kan fokusera på mitt företag”

Åsa Elner Warnegård

"Jag uppskattar kompetensen och bemötandet hos LR, inga frågor är dumma och de hjälper mig att lägga min tid på rätt saker. Med hjälp av LR vet jag att min redovisning, skatter och lön är korrekt."

Vi frigör din tid så kontakta oss